DIY Marimekko jakkara

DIY Marimekko jakkara
Marimekko jakkara

Me molemmat rakastamme puuhailla erilaisten DIY projektien parissa ja erityisesti kodin sisustamiseen liittyvät tuunaukset ovat mielekästä ajanvietettä. Ideoita pursuaa ovista sekä ikkunoista ja odotamme innolla, että pääsemme kesällä tekemään suurempiakin tuunaus töitä erityisesti ulkosalla. Tämä Marimekko jakkara on helppo tehdä, koska sen tekemisestä ei juurikaan synny sotkua ja et tarvitse ylimääräistä tilaa projektin toteuttamiseen.

Marimekko jakkaran tekeminen on ennestään tuttua meille ja Caritan kotoa kyseinen jakkara jo löytyykin yhteisen tuunaus projektin tuloksena. Bongasimme sattumalta kyseisen Unikko kankaan viime kesänä eräältä Helsingin reissulta Marimekon myymälästä ja nappasimme sen mukaan sen enempää miettimättä. Syksyllä nämä kaksi Marimekkoon hullaantunutta päättivät tuunata ensimmäisen jakkaran Pinterest ideasta. Haluamme jakaa myös teidän iloksi tämän helpon step by step ohjeen. Saat tavallisesta jakkarasta tyylikkään ja näyttävän yksityiskohdan kodin sisustukseen ja tietenkin pienellä ripauksella Marimekkoa.

DIY MARIMEKKO JAKKARA

Tarvitset:

– Puinen jakkara
– Vaahtomuovi (paksuus 2cm)
– Levyvanu valkoinen 150g (50x50cm)
– Kontaktiliima (verhoiluille ja tekstiileille soveltuva esim. Sisustus muovikum Heavy Sprayliima)
– Marimekko Unikko kangaspala (50x50cm)
– Kuusiokoloavain
– Sakset
– Nuppineuloja
– Käsinitoja
– Tussi

79FFE18C 483B 4F0C B339 4294541821D4

Step by step työvaiheet:

Irroita tuolista jalat (meidän tuolissa käytettiin kuusiokoloavainta).

Käytä tuolin istuinta mallina ja piirrä vaahtomuoviin reunoilta kauttaaltaan noin 1cm suurempi pohja, jotta vaahtomuovi pehmustaa myös istuinosan reunat pehmeäksi. Leikkaa vaahtomuovi kaavan mukaisesti.

Leikkaa levyvanusta noin 50x50cm pala ja tee sama myös päällyskankaalle.

Liimaa kontaktiliimalla vaahtomuovi istuimen keskelle.

Aseta levyvanu istuinosan keskelle. Käännä istuin ylösalaisin ja niittaa levyvanu kauttaaltaan sopivan napakasti noin 1cm päähän ulkoreunasta. Leikkaa ylimääräinen vanu niittien reunaa pitkin pois.

Marimekko jakkara

Asettele Marimekon päällyskangas istuimen keskelle. Asettele reunat nuppineuloja apuna käyttäen paikoilleen. Tämä vaihe helpottaa päällyskankaan nitomista paikoilleen.

Marimekko jakkara

Nido kangas istuimeen kiinni tiheästi. Saat vältettyä rypyt kankaassa, kun nidot aina vuoron perään vastakkain tuolin toiselta puolelta toiselle. Leikkaa ylimääräinen kangas pois.

Marimekko jakkara

Kiinnitä jalat takaisin tuoliin.

Marimekko jakkara on VALMIS.

Marimekko jakkara

Lue myös:

Mikä on suhtautumiseni rahaan ja säästämiseen?

Helppo ja nopea kana teriyaki

Unelma yhtälö: Instagramissa @unelmayhtalo ja
Facebookissa @unelmayhtalo

Terveisin Carita ja Karoliina

1 Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku