Kuka on Carita Toronen?

Kuka on Carita Toronen?
carita toronen

Tässä tekstissä esittäytyy Unelma yhtälön toinen perustaja ja sisällöntuottaja Carita Toronen. Osa saattaa muistaa minut niin edellisestä blogista, Miss Suomi kilpailusta tai jo vuosia aktiivisena pysyneestä Instagram tilistäni. Lyhyesti sanottuna olen äiti, yrittäjä ja sisällöntuottaja joka on hyvin määrätietoinen ja sosiaalinen. En pelkää tuoda mielipiteitäni julki ja toisinaan jälkikäteen ajateltuna olisi hyvä opetella ajoittain olemaan hiljaa. Kerronpa teille hieman tarkemmin itsestäni ja taustastani.

Kuka on Carita Toronen?

Olen ihan pienestä pitäen päässyt seuraamaan yrittäjyyttä hyvin läheltä vanhempieni kautta. Muistan kuinka lapsena vietimme paljon aikaa vanhempieni työpaikalla ja yrittäjyyden sekä perheen yhteisen ajan yhdistäminen on jäänyt positiivisena lapsuusmuistona mieleeni. Sanoisin että yrittäjyys kulkee suvussamme ja tämä kaikki on tuonut minut elämässäni tähän pisteessä jossa nyt olen. 

Olen lapsesta asti haaveillut myös, että minusta tulee isona kampaaja. Pääsin opiskelemaan ammattikouluun parturi-kampaajaksi ja valmistuin ammattiin keväällä 2010. Pari kuukautta valmistumiseni jälkeen perustin toiminimen ja tuosta hetkestä tähän päivään olen työllistänyt itseni yrittäjänä. Nykyään suurin osa työpäivistäni kuluu erityisesti pitkien hiusten, erilaisten vaalennusten sekä raidoitusten parissa joihin olen erikoistunut ja kouluttautunut viimeisten vuosien aikana.

Salitreeni on nuoresta asti kuulunut osaksi elämääni. Keväällä 2015 tein erityisen rohkean päätöksen ja hain mukaan Miss Suomi -kilpailuun. Pääsin monien hakijoiden joukosta finaali kymmenikköön ja yksi unelma oli jälleen tavoitettu. Vaikka en sijoittunut kärki kolmikkoon niin kokemus itsessään oli ikimuistoinen. Kilpailuun osallistuminen mahdollisti lukuisia erilaisia työtehtäviä, toi uusia ihania ystäviä elämääni ja kasvatti minua entistä itsenäisemmäksi ja määrätietoisemmaksi. Kilpailun jälkeen minulle tarjottiin tilaisuutta aloittaa oman blogin kirjoittaminen ja tähän haasteeseen tartuin sitä enempää miettimättä.

Carita Toronen Miss Suomi
Kuva: Lars Johnson

Aloitin blogin kirjoittamisen syksyllä 2015 Fitnet sivustolla, josta blogi melko pian siirtyi suosittuun FitFashion blogiyhteisöön. Syksyllä 2018 blogi siirtyi puolestaan Vaikuttajamedialle ja siellä se on ollut tähän päivään asti nimellä Carita Toronen. Viimeisen vuoden olen kuitenkin pitänyt kirjoittamisesta taukoa ja pohtinut mikä olisi paras ratkaisu blogin tulevaisuuden kannalta. Blogin sisältö on muuttunut vuosien varrelle elämäntilanteeni mukaan ja pikku hiljaa hyvinvointi blogista muovautui perheblogi. Olen aina kirjoittanut blogia joka on kulkenut omalla nimelläni joka oli alun perin Carita Pesonen, mutta avioliiton ja nimenmuutoksen myötä myös blogin nimi luonnollisesti päivittyi ja sai nimen Carita Toronen. Unelma yhtälön myötä tarkoitus on aloittaa puhtaalta pöydältä ja jättää perhe tällä kertaa blogin ulkopuolelle. Aivan varmasti perheeni tulee myös jatkossa näkymään niin täällä kuin Instagramin puolella, mutta en halua leimata itseäni enää perhebloggaajaksi vaan täällä pääsette näkemään ja lukemaan enemmän sisältöä minun omasta arjesta sekä elämästä.

Carita Toronen perhe

Elokuussa 2016 minusta tuli ensimmäisen kerran äiti. Nyt kotoa löytyy aviomiehen ja kääpiöpinseri vanhuksen lisäksi kaksi maailman parasta tytärtä. Perhe on aina ollut minulle tärkein asia elämässäni. Vanhin lapsistamme on 5-vuotias ja kuopus puolestaan 3-vuotias. Menimme mieheni kanssa naimisiin heinäkuussa 2020 ja olemme olleet tänä vuonna yhdessä 11 vuotta. Mieheni harrastuksen ja taustan myötä moottoriurheilu on aina ollut enemmän tai vähemmän osa meidän perheen arkea. Supermoto, motocross ja karting ovat kuuluneet joka vuosi kesän suunnitelmiin ja myös lapset ovat päässeet tutustumaan näihin lajeihin.

Olen aina ollut hyvin huoleton rahan käytön kanssa. Ostan tuotteita sekä uutena, että käytettynä kirpputorilta. Teen jatkuvasti uusia heräteostoksia erityisesti kosmetiikkaan ja vaatteisiin liittyen. Parhaani mukaan pyrin pääsemään eroon tästä tavasta ja asetan itseni usein ostolakkoon, mutta valitettavasti huonolla menestyksellä. Viime aikoina olen seurannut tarkemmin rahan käyttöäni ja kiinnostunut entistä enemmän säästämisestä sekä sijoittamisesta.

Olen siis tällä hetkellä 31-vuotias ruuhkavuosien hektistä arkea elävä yrittäjä-äiti. Haaveilen pitkistä yöunista ja ikuisuuden kestävistä kahvitauoista. Asumme perheen kanssa tällä hetkellä omistamassamme rivitalo kolmiossa joka on sisustettu vaaleilla sävyillä sopivalla sekoituksella skandinaavista tyyliä ja bohoa. Rakastan kodinsisustamista ja lähes viikoittain inspiroidun uusilla ideoilla. Haaveilen lähes päivittäin unelmien omakotitalosta joka toivottavasti tulee toteutumaan lähitulevaisuudessa. 

Rakastan haasteita ja mietin joka ikinen päivä mikä on seuraava projektini yrittäjänä, missä haluan olla muutaman vuoden päästä ja mitä haluan tulevaisuudelta. Tämä Unelma yhtälön perustaminen on taas yksi askel kohti seuraavaa unelmaa! Toivottavasti viihdyt meidän juttujen sekä sisällön parissa! ♥

Lue myös Mikä on Unelma yhtälö?

Seuraa somessa Carita Toronen: Instagramissa @caritatoronen ja Facebookissa @caritatoronenofficial

Unelma yhtälö: Instagramissa @unelmayhtalo ja Facebookissa @unelmayhtalo

Terveisin Carita Toronen

3 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku