Mitä siskona oleminen on opettanut?

Mitä siskona oleminen on opettanut?
sisko

On monia asioita joita elämässä opitaan erityisesti sisarusten myötä. Haluamme jakaa muutaman omakohtaisen kokemuksen millaista on jakaa elämä siskon kanssa. Moni ei välttämättä tiedä sitä, että emme ole lapsuudessa olleet kovinkaan tiiviisti yhdessä suuren ikäeron vuoksi. Karoliinan syntyessä Carita on ollut jo kouluikäinen joten molemmat olemme eläneet lapsuuden eri aikaan. Käytännössä Caritan käydessä yökerhoissa on Karoliina vielä leikkinyt Barbeilla kavereidensa kanssa. 😀 Myöhemmin aikuisiällä olemme lähentyneet tämänkin edestä ja nykyään vietämme päivittäin aikaa yhdessä ja molemmat voivat käsi sydämellä kutsua toinen toistamme parhaimmaksi ystäväksi.

Millaista on jakaa elämä siskon kanssa?

Olemme sisaruuden myötä oppineet jo pienestä pitäen jakamisen taidon ja mitä on tasapuolisuus. Caritalle tämä on edelleen päivittäin tuttu asia omien lapsien myötä ja päivästä riippumatta lapset vertailevat onko molempien mukissa yhtä paljon kaakaota tai onko karkkipäivän karkit varmasti menneet tasan. Näistä hetkistä tulee vahvasti oma lapsuus mieleen.

On myös opittava, että kaikki ei mene aina tasan ja joskus elämässä joutuu pienesti pettymään. Tämä on myös asia joka on tullut väistämättä opittua sisaruuden aikana. Jos toinen sai jouluna sen kaikista isoimman paketin niin toisen oli vain hyväksyttävä asia. Onneksi ajatusmaailma on muuttunut lapsuudesta ja olemme oppineet sen, että pakettien koolla ei todellakaan ole väliä. Itseasissa ne pienimmät paketit voivat olla parhaimpia. 

Sisko on ihminen jolle pystyy puhumaan avoimesti kaikesta. Ainakin meidän perheessä asia on aina ollut näin, mutta tämäkään ei toki aina ole itsestäänselvyys kaikissa sisaruussuhteissa. Pienestä pitäen olemme oppineet, että perhe on tärkeintä. Aina pidetään toistemme puolta ja kannustetaan toisiamme henkilökohtaisissa valinnoissa. Sisaruus tarkoittaa myös ikuista ystävyyttä.

sisko

Ainakin meidän tapauksessa sisko on ihminen joka tuntee toisen kokonaan. Välillämme ei ole salaisuuksia ja kaikki on aitoa ja rehellistä niin riidat kuin ilon hetket. Ja kyllä mekin riitelemme ja väittelemme joskus, mutta onneksi emme kumpikaan ole kovin pitkävihaisia ja pöly laskeutuu todella nopeasti välillämme. Osaamme lukea toisiamme kuin avointa kirjaa ja molemmat tietävät milloin on parempi vaihtoehto pysyä hiljaa. Monesti siskolle tulee sanottua asiat niitä yhtään kaunistelematta toisin kuin ystävyyssuhteissa sama asia ilmaistaan huomattavasti hienotunteisemmin.

Sisaruksen kanssa etuna on myös laajempi vaatekaapin sisältö. Onneksi olemme suunnilleen saman pituisia ja kokoisia niin tämä mahdollistaa sen, että käytännössä yhden vaatekaapin sijasta meillä on molemmilla käytössä kaksi. Lainaamme ahkerasti toisiltamme vaatteita ja usein ne myös saattavat pysyvästi ”unohtua” (erityisesti Karoliinan vaatekaappiin). 😀

Mikä tärkeintä oman siskon puoleen voi kääntyä asiassa kuin asiassa eikä koskaan tarvitse jäädä yksin.

Lue myös

Kuka on Karoliina Pesonen?

Kuka on Carita Toronen?

Unelma yhtälö: Instagramissa @unelmayhtalo ja

Facebookissa @unelmayhtalo

Terveisin Carita ja Karoliina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku