Saariston pannukakku

Saariston pannukakku
saariston pannukakku

Pannukakku on helppo valmistaa ja aina kun jääkapissa on purkki maitoa jonka parasta ennen päiväys alkaa uhkaavasti lähestyä niin litran saa sopivasti käytettyä pannukakun leipomiseen. Sitä paitsi jos lapset saisivat päättää niin meillä syötäisiin varmasti joka päivä pannukakkua ja tottakai kermavaahdon, vadelmien ja hillon kanssa. Tällä kertaa kaapista löytyi maidon lisäksi myös pari purkkia valmista riisipuuroa joka oli menossa samana päivänä vanhaksi joten tämä resepti syntyi kirjaimellisesti siitä mitä kaapista löytyi. Olen törmännyt sattumalta aiemmin saariston pannukakku tai Ahvenanmaan pannukakku reseptiin ja muistelin, että nämä valmistetaan yleensä joko manna- tai riisipuurosta. Tästä saariston pannukakusta tuli niin hyvää, että haluan jakaa herkullisen reseptin myös teille. Jatkossa meillä leivotaan saariston pannukakkua useamminkin. 

Saariston pannukakku

6 munaa

1,5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

600g riisipuuroa

1 litra maitoa 

1,5 tl suolaa 

1,5 tl kardemummaa 

Sekoita kevyesti vatkaten munat, sokeri, suola sekä kardemumma. Lisää joukkoon jauhot siivilöiden ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon valmis riisipuuro ja lisää lopuksi maito. Anna taikinan turvota hetki. Kaada taikina leivinpaperin päälle korkea reunaiselle uunipellille. Paista 220 asteessa noin 25-30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja pannukakku kiinteä.

Nauti pannukakku heti valmistamisen jälkeen kermavaahdon, marjojen tai hillon kanssa.

saariston pannukakku
saariston pannukakku

Lue myös:

Helppo ja nopea kana teriyaki

Mikä on suhtautumiseni rahaan ja säästämiseen?

Seuraa somessa:

Carita Toronen Instagramissa @caritatoronen Facebookissa @caritatoronenofficial

Unelma yhtälö Instagramissa @unelmayhtalo Facebookissa @unelmayhtalo

Terveisin Carita Toronen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Haku